Kunstneren

Marco Evaristti

Vi er beærede over at kunne udstille Marco Evaristti, en dansk-chilensk multikunstner (1963–) uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Født i Santiago, Chile, er Evaristti i dag en internationalt anerkendt kunstner og arkitekt, der bor og arbejder i København. Med en karriere der strækker sig over flere årtier, er han kendt for sine kontroversielle og tankevækkende værker, som udfordrer både æstetiske normer og samfundets grænser gennem sine innovative projekter og udstillinger verden over. Hans kunst tvinger tilskuere til at konfrontere livets absurde paradokser, ofte med fokus på tabuer som døden. Evaristti mener, at bevidstheden om livets uundgåelige afslutning er den stærkeste drivkraft til at leve livet fuldt ud.

STED

Udstillingen kan opleves i Katrineholms lokaler på Lyngbyvej 54B, St Brøndum, Skørping.

Døden som drivkraft

For Marco Evaristti har tid og dødelighed en central betydning. Han har selv stået ansigt til ansigt med døden ved flere lejligheder, hvilket har formet hans syn på livet. Evaristti refererer til Søren Kierkegaard og buddhistiske tanker, når han taler om vigtigheden af at leve i nuet frem for at bekymre sig om fremtiden eller fortiden. Hans kunst bliver en form for kommunikation, der søger at minde os om livets flygtighed og nødvendigheden af at nyde øjeblikket.

Provokation og tabuer

Marco Evaristtis værker er kendt for at skubbe grænser og udfordre det etablerede. I 2000 fik han sit gennembrud med værket "Helena" på Trapholt Kunstmuseum, hvor han udstillede blendere med levende fisk, hvilket vakte voldsom debat. Evaristti har fortsat med at provokere og skabe debat med værker som at farve et isbjerg lyserødt og skabe boksepuder med hår fra religiøse personer. Han har også skabt haute couture til fanger på dødsgangen og har endda spist en del af sig selv som en del af sin kunst. Evaristti ønsker at konfrontere os med verdens realiteter og flytte ved de brikker, der er malplacerede i samfundet.